Volledig scherm
PREMIUM
Thijs Zonneveld © AD

Weg Tour, weg droom voor Niki Terpstra

ColumnColumnist Thijs Zonneveld voelde gisteren mee met Niki Terpstra, die in de elfde etappe hard ten val kwam en zijn Tour de France vroegtijdig ten einde zag komen. 

Er hinkte een renner op zijn sokken over straat. Zijn rechterarm zat in een mitella en over zijn gezicht liep een straaltje bloed. Op zijn gescheurde shirt plakten nog twee rugnummers, maar die zou hij de volgende morgen niet meer opspelden.

De Tour van Niki Terpstra eindigde gisteren in een ambulance.

Vorig jaar klopte alles. Het voorjaar van 2018 was van hem. Hij was niet te stoppen. Hij vlóóg de Vlaamse klimmetjes op en hij walste de kasseien plat. De ene solo was nog onwaarschijnlijker dan de andere. In de Ronde van Vlaanderen reed hij zo hard dat de brandplekken nog in het asfalt staan.

  1. Chris Froome zoekt tijdritkilometers... met een verrekijker
    Tweets over de Tour 2020

    Chris Froome zoekt tijdritki­lo­me­ters... met een verrekij­ker

    De Tour de France van 2020 lijkt opnieuw gemaakt voor de echte klimmers. Dat bleek dinsdag in Parijs waar het routeschema werd bekendgemaakt. De enige tijdrit die in het parcours is opgenomen, voert naar de top van La Planche des Belles Filles, een zware klim in de Vogezen. Het was voor Chris Froome reden een ludiek filmpje te posten van iemand met een verrekijker. ‘Ik zoek naar de tijdritkilometers...’