Volledig scherm
PREMIUM
Thijs Zonneveld © AD

Weg Tour, weg droom voor Niki Terpstra

ColumnColumnist Thijs Zonneveld voelde gisteren mee met Niki Terpstra, die in de elfde etappe hard ten val kwam en zijn Tour de France vroegtijdig ten einde zag komen. 

Er hinkte een renner op zijn sokken over straat. Zijn rechterarm zat in een mitella en over zijn gezicht liep een straaltje bloed. Op zijn gescheurde shirt plakten nog twee rugnummers, maar die zou hij de volgende morgen niet meer opspelden.

De Tour van Niki Terpstra eindigde gisteren in een ambulance.

Vorig jaar klopte alles. Het voorjaar van 2018 was van hem. Hij was niet te stoppen. Hij vlóóg de Vlaamse klimmetjes op en hij walste de kasseien plat. De ene solo was nog onwaarschijnlijker dan de andere. In de Ronde van Vlaanderen reed hij zo hard dat de brandplekken nog in het asfalt staan.

  1. Tour 2020 is drijfveer voor Froome (34): ‘Op een nog beter niveau dan dit jaar’
    Video

    Tour 2020 is drijfveer voor Froome (34): ‘Op een nog beter niveau dan dit jaar’

    Chris Froome ligt bij zijn herstel na zijn zware val in het Critérium du Dauphiné voor op alle prognoses. Dat vertelt de Britse wielrenner in een door zijn ploeg Ineos verspreid video-interview. Bij alle inspanningen die hij nu moet leveren heeft de viervoudig Tourwinnaar maar één doel voor ogen. ,,Ik wil volgend jaar aan de start staan van de Tour. Op een niveau gelijk aan dat van dit jaar of nog beter.”