Wilco Kelderman.
Volledig scherm
Wilco Kelderman. © BSR Agency

Wilco Kelderman verlaat Tour met rugproblemen

‘Nadenken over nieuw doel’Wilco Kelderman zal morgen niet meer van start gaan in de zestiende etappe van de Tour de France. De 28-jarige Nederlander van Team Sunweb kampt met rugproblemen.

,,Het is een grote teleurstelling dat ik de Tour moet verlaten, zeker met de komende bergetappes die mij normaal gesproken goed zouden moeten liggen”, zegt Kelderman, die gisteren al liet doorschijnen de Tour te gaan verlaten. ,,Soms doet het lichaam niet wat je wil. Ik ga nu naar huis en nadenken over wat de doelstelling wordt voor de rest van het seizoen.”

Kelderman kent een teleurstellend jaar. Hij miste eerder al de Giro vanwege een zware crash in de Ronde van Catalonië. Daarbij brak hij een sleutelbeen en een nekwervel. In de Tour zou hij vervolgens als meesterknecht van Tom Dumoulin meegaan, maar dat plan moest op de schop toen de kopman enkele weken voor de Tour afzegde wegens een knieblessure.

Dit was de derde Ronde van Frankrijk voor Kelderman. Bij zijn vorige twee deelnames in 2015 en 2016 haalde hij Parijs wel, respectievelijk als 79ste en 32ste.

Bekijk hieronder de samenvatting van de rit van gisteren: