Volledig scherm
© BELGA

Wildcards Tour de France voor teams Slagter en Quintana

Tour de France-organisator ASO heeft de wildcards voor de Ronde van Frankrijk aan twee Franse ploegen gegeven. Total Direct Energie Team, de ploeg van onder anderen Niki Terpstra, was als beste procontinentale ploeg van 2019 al zeker van een wildcard. De andere twee uitnodigingen zijn naar B&B Hotels-Vital Concept en Team Arkéa-Samsic gegaan.

Bij B&B Hotels rijden de Fransman Pierre Rolland en de Nederlander Tom-Jelte Slagter. Arkéa is de nieuwe ploeg van de Colombiaan Nairo Quintana.

De ASO heeft maar drie wildcards voor de Tour uitgedeeld, omdat er negentien ploegen in de UCI WorldTour zitten. Die ploegen, onder wie Jumbo-Visma en Sunweb, hebben automatisch een startbewijs.

Vorig jaar waren er achttien ploegen in de WorldTour en kreeg de Belgische ploeg Wanty-Gobert ook een uitnodiging voor de Tour. Dit jaar is er geen startbewijs voor de ploeg, nu rijdend als Circus-Wanty Gobert, met daarin onder anderen de Nederlanders Boy en Danny van Poppel.

Volledig scherm
Tom-Jelte Slagter. © BSR Agency
  1. Cavendish na missen Spelen ook niet zeker van Tour: ‘Hij moet zijn plek verdienen’

    Cavendish na missen Spelen ook niet zeker van Tour: ‘Hij moet zijn plek verdienen’

    Het kan wel eens een teleurstellend wielerjaar worden voor wielrenner Mark Cavendish. De Britse sprinter mag al niet meedoen aan het baanrennen bij de Olympische Spelen in Tokio en moet ook nog maar afwachten of hij de Tour de France mag rijden. Manager Rod Ellingworth van zijn nieuwe ploeg Bahrain-McLaren heeft gezegd dat de Tour geen zekerheid is voor de sprinter van het eiland Man, die al dertig Touretappes won in zijn carrière.