foto ter illustratie
Volledig scherm
PREMIUM
foto ter illustratie © ANP

Binnenhof-veteraan Hans Borstlap: ‘We gaan slordig om met de mensen in dit land’

Op de Nederlandse arbeidsmarkt dragen de zwakste schouders de zwaarste lasten, stelt Hans Borstlap. Zijn commissie roept politici op nú in te grijpen tegen de doorgeslagen flexibilisering, voordat het te laat is. 

Als Binnenhof-veteraan weet Hans Borstlap dat je soms opschudding moet veroorzaken om de Haagse bakens te verzetten. Met het rapport van zijn commissie Regulering van Werk stelt de voormalig topambtenaar en oud-lid van de Raad van State niet teleur. ,,Wij schudden flink aan de boom van vanzelfsprekendheden”, lacht hij.

  1. De hele dag pakketjes stampen en ’s avonds kapot op de bank: ‘Er wordt steeds meer van ons verwacht’
    PREMIUM

    De hele dag pakketjes stampen en ’s avonds kapot op de bank: ‘Er wordt steeds meer van ons verwacht’

    Veel meer stops en nóg meer pakketjes. Nu bijna iedereen thuis is, wordt er meer online gewinkeld dan ooit. Pakketbezorgers draaien overuren en de Belangenvereniging Pakket Distributie bereidt een rechtszaak voor tegen PostNL. Want die kan via advertenties de bezorgers wel bedanken, maar dat maakt ze nog geen goede opdrachtgever, klinkt het. Of zoals bezorger Bas Masselink zegt: ,,Als wij steeds harder moeten werken, horen we toch meer te verdienen. Of ben ik nou gek?”