Volledig scherm
PREMIUM
Gerbrand Bos, Belle van Rhoon, Donald Carpenter en Tobias van Veen vertellen over hun dresscodes. © Frank de Roo

Dresscode op werk: ‘Volledig in pak is haast clownesk’

Nu de dresscode op de werkvloer bij verschillende grote internationale bedrijven in korte tijd wordt aangepast, rijst de vraag: wat dragen we wél naar ons werk? Twee deskundigen vertellen hoe het hoort op de werkvloer.

Stewardessen van de Britse maatschappij Virgin Atlantic hoeven geen make-up meer op en mogen tegenwoordig ook een broek dragen. Zelfs in de bankenwereld - die vaak als conservatief wordt gezien – zijn ze soepeler geworden. De Amerikaanse investeringsmaatschappij Goldman Sachs verplicht medewerkers niet langer om in pak te verschijnen. En de Duitse bank Frankfurter Sparkasse heeft zelfs een aantal ontwerpen voorgelegd aan de klant die vervolgens mag kiezen waar hij of zij de bankmedewerker het liefst in ziet verschijnen. 

  1. Hoe je goedbedoelde hulp als vrijwilliger in het buitenland helemaal verkeerd kan vallen
    PREMIUM

    Hoe je goedbedoel­de hulp als vrijwilli­ger in het buitenland helemaal verkeerd kan vallen

    Zoek je een werkavontuur als vrijwilliger in een ver land? Let dan op of je goedbedoelde hulp ook zo overkomt bij de mensen daar, waarschuwen deskundigen Yolande van Wijk en Judith van de Kamp. Denk bijvoorbeeld aan het ‘weeshuistoerisme’, waar de constante stroom aan arriverende en vertrekkende vrijwilligers de hechtingsproblemen van wezen lijkt te verergeren. Hoe kies je als leek een goede organisatie?