Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Shutterstock

Droombaan: luxueus resort op de Malediven is op zoek naar een boekenverkoper

Op zoek naar een droomjob waarbij zon, zee, strand en heel wat goede boeken een dagelijkse rol spelen? Zoek niet verder. Een prachtig resort op de Malediven heeft een vacature voor een ‘Barefoot Bookseller’.

The Ultimate Library, een organisatie boekexperts, opende in samenwerking met Soneva Fushi, een 5-sterrenresort op het Baa Atoll, voor het eerst een pop-upboekenwinkel op de Malediven in december 2018. Het eerste seizoen was zo’n schot in de roos dat deze oktober voor de tweede keer een winkel geopend wordt op het tropische eiland, schrijft Het Laatste Nieuws

,,De meeste mensen vinden een vakantie de perfecte gelegenheid om te lezen voor je plezier, maar het perfecte boek vinden dat je bestemming verbetert, kan een uitdaging zijn”, staat te lezen op de website. “Barefoot Booksellers bezorgen gasten onvergetelijke literaire momenten van workshops tot persoonlijke consultaties. Wij zijn benieuwd om te weten te komen welke nieuwe ideeën jij in je achterhoofd hebt!”

Vereisten

De geluksvogel die de job in de wacht sleept, krijgt een opleiding van een maand van het Ultimate Library-team alvorens hij of zij vertrekt voor 6 maanden naar de Malediven. Het bedrijf is op zoek naar een ‘team player’ met een passie voor boeken. Je moet perfect Engels kunnen schrijven en spreken en een blog bijhouden over je avonturen als boekverkoper op een ‘onbewoond eiland’. Wat het verdient, staat overigens niet in de vacature. 

Verder moet je uiteraard de boekenwinkel openhouden, de voorraad van de boekenwinkel bijhouden en leuke activiteiten voor de gasten organiseren zoals schrijflessen. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor de socialemedia-accounts. Interesse? Hier kan je solliciteren. Sollicitaties moeten voor 1 september binnen zijn en vanwege het verwachte aantal sollicitaties, zegt de organisatie alleen te reageren op succesrijke sollicitaties. 

Lees de beste artikelen op het gebied van werk en carrière via onze wekelijkse nieuwsbrief! 

  1. Hoe je goedbedoelde hulp als vrijwilliger in het buitenland helemaal verkeerd kan vallen
    PREMIUM

    Hoe je goedbedoel­de hulp als vrijwilli­ger in het buitenland helemaal verkeerd kan vallen

    Zoek je een werkavontuur als vrijwilliger in een ver land? Let dan op of je goedbedoelde hulp ook zo overkomt bij de mensen daar, waarschuwen deskundigen Yolande van Wijk en Judith van de Kamp. Denk bijvoorbeeld aan het ‘weeshuistoerisme’, waar de constante stroom aan arriverende en vertrekkende vrijwilligers de hechtingsproblemen van wezen lijkt te verergeren. Hoe kies je als leek een goede organisatie?