Volledig scherm
Pim Steenbergen © Privé archief

Een korte broek mocht niet, daarom heeft Pim een rok aan naar z’n werk

Op zijn werk woedde al langer een discussie over het dragen van korte broeken. Toen het vorige week, met temperaturen boven de 30 graden, nog steeds niet mocht, besloot Pim Steenbergen het anders op te lossen. Zo wordt zijn doel, dat het kledingadvies wordt aangepast, waarschijnlijk alsnog bereikt.

Vanochtend verscheen Pim Steenbergen (21) in een rok op kantoor - welk kantoor dat is, zegt hij liever niet, wel dat het in Hilversum staat. Geheel onverwachts was dat niet, omdat hij vorige week al op Twitter opriep om hem een rok op te sturen die hij aan zou kunnen doen. Maar dat hij ook echt in een rok op zijn werk verscheen, hadden velen niet verwacht. Zijn actie leidde tot veel lovende reacties. ,,Held word ik genoemd, mensen vinden het heel dapper", vertelt hij aan de telefoon.

Toen het vorige week tropisch warm was, liep hij langs bij de afdeling HR met de vraag waarom een korte broek voor mannen eigenlijk verboden is. ,,Ze vertelden me dat je er niet representatief uit kunt zien in korte broek. En in een rok wel?, vroeg ik. Want dan heb je toch ook blote benen?” Een rok kon inderdaad wel, kreeg hij te horen. ,,Dat zag ik als een kans. Ik twitterde erover en vroeg of iemand me een rok kon toesturen.” 

Extra stimulans was het bericht van het ministerie van Sociale Zaken op Twitter eerder deze week, waarin werd vermeld dat blote benen op de werkvloer alleen geoorloofd zijn als er rekening wordt gehouden met de ‘roklengte en de conditie van de benen’. Dat kledingadvies schoot vooral vrouwen in het verkeerde keelgat. 

Die rok kreeg hij, 3 stuks zelfs. In de blauwe variant wandelde hij vanochtend het kantoorpand binnen. ,,Gelach natuurlijk. Niet om mij uit te lachen, maar omdat collega’s verrast waren dat ik de daad bij het woord had gevoegd.” Ook op social media stromen de positieve reacties binnen.

En - daarom deed Steenbergen het - ook de directeur was lyrisch. ,,Ze stond met tranen in haar ogen en vond het geweldig dat ik het gedaan had. Volgende week gaat ze met de afdeling HR om de tafel om de kledingvoorschriften te bespreken.”  Hij vindt het ‘een stap terug in de tijd’ dat bedrijven en het ministerie het schoonheidsideaal hanteren om bepaalde kleding niet te tolereren op werk. ,,Als mannen zich comfortabel voelen in een rok, moet dat kunnen. En als je spataderen hebt ook, of dikke benen.”

Lees de beste artikelen op het gebied van werk en carrière via onze wekelijkse nieuwsbrief! 

Volledig scherm
Pim Steenbergen © Privé archief