Volledig scherm
© GPD/THIKA

Hou je van reizen en ervaringen delen? Dan is dít je droombaan

Reis jij graag de wereld rond en hou je ervan je ervaringen te delen op sociale media en in een blog? Dan heeft The New York Times misschien wel dé baan van je leven voor je.

De Amerikaanse krant zoekt een verslaggever die bereid is om alle bestemmingen op het lijstje van de 52 toplocaties van 2017 te bezoeken. De vereisten: je moet Engels kunnen schrijven, ervaring in de mediawereld hebben en een goede kennis van sociale media en de digitale wereld. Andere talen buiten het Engels zijn geen must, maar wel een extra troef.

Madagaskar

Op het lijstje van de topbestemmingen voor dit jaar staan onder meer Canada, de Atacama-woestijn in Chili, Botswana, Osaka en Madagaskar. "De correspondent zal afreizen naar elke bestemming en ons het verhaal van elke plaats en het leven onderweg vertellen", zo luidt de vacaturetekst. "De ideale kandidaat is een 'eeuwige student van de school van het leven' en een geslepen documentairemaker. Deze persoon moet een al veelgebruikt paspoort hebben, moet de sprong naar elke locatie durven wagen, er de essentie uithalen en een fascinerend verhaal in woord en beeld kunnen vertellen." 

Lees alle artikelen op het gebied van werk en carrière op onze Werkt-pagina en meld je aan voor de nieuwsbrief!