Volledig scherm
© Shutterstock

Is anoniem solliciteren het middel tegen arbeidsmarktdiscriminatie?

VideoDiscriminatie van sollicitanten op basis van leeftijd of etnische achtergrond is een hardnekkig probleem. Is anoniem solliciteren daartegen de oplossing? 

Met de krapte op de arbeidsmarkt is er meer werk dan aanbod van werknemers maar ook nu spelen voorkeuren, vooroordelen en persoonlijke motieven een rol. Sommigen stellen dat anoniem solliciteren de oplossing voor dit probleem kan zijn. Niet selecteren op etnische achtergrond of sekse maar puur op skills, persoonlijkheid en cv. Work-lifeplatform Intermediair legt deze stelling voor aan een aantal bepalende opiniemakers en krijgen interessante antwoorden.

Bekijk hierboven de video!

Op zoek naar een nieuwe baan? Upload je cv en/of zoek naar vacatures op Intermediair.nl

  1. Tien tips voor vrouwelijke ondernemers van girlboss Britt Van Namen

    Tien tips voor vrouwelij­ke onderne­mers van girlboss Britt Van Namen

    Ze is amper 30 jaar oud maar runt al sinds 2014 haar eigen ontwerpbureau. Interieurarchitecte Britt Van Namen is een zogenaamde girlboss die ook graag andere vrouwen wil overtuigen om eigen baas te worden. ,,Ik ben er zeker van dat als de verhalen van vrouwelijke ondernemers vaker in de kijker worden gezet veel meer vrouwen geïnspireerd raken om te ondernemen.” Ze geeft daarom tien tips aan de Vlaamse krant Het Laatste Nieuws.