Woningzoekenden die sleutelfuncties bekleden in de maatschappij - denk aan jonge leraren, verpleegkundigen en politieagenten - moeten voorrang krijgen op de woonmarkt, vindt Woonpartners.
Volledig scherm
PREMIUM
Woningzoekenden die sleutelfuncties bekleden in de maatschappij - denk aan jonge leraren, verpleegkundigen en politieagenten - moeten voorrang krijgen op de woonmarkt, vindt Woonpartners. © Pim Mul

Jonge agent en leraar hebben streepje voor in Gouda

Jonge agenten en leraren krijgen een streepje voor op de woningmarkt in Gouda. Woningcorporatie Woon­partners geeft hen vanaf 14 mei voor­rang op een sociale huurwoning. Het loopt nu al storm.

Uit alle macht probeert zorgmedewerkster Fraukje de Kreij (20, foto) aan eigen woonruimte te komen, maar resultaat, ho maar. ,,In de zorg is het al lastig om een vaste baan te vinden. Ze zoeken vooral invallers. Bij het zoeken naar koopwoningen kreeg ik te horen: ‘met jouw flexcontract lukt het niet’. Dus kijk ik naar huur. Maar óf de woning is al weg, óf mijn kansen zijn zeer laag. Óveral heb ik gekeken, óveral heb ik mij aangemeld, maar niets is gelukt.”

  1. De hele dag pakketjes stampen en ’s avonds kapot op de bank: ‘Er wordt steeds meer van ons verwacht’
    PREMIUM

    De hele dag pakketjes stampen en ’s avonds kapot op de bank: ‘Er wordt steeds meer van ons verwacht’

    Veel meer stops en nóg meer pakketjes. Nu bijna iedereen thuis is, wordt er meer online gewinkeld dan ooit. Pakketbezorgers draaien overuren en de Belangenvereniging Pakket Distributie bereidt een rechtszaak voor tegen PostNL. Want die kan via advertenties de bezorgers wel bedanken, maar dat maakt ze nog geen goede opdrachtgever, klinkt het. Of zoals bezorger Bas Masselink zegt: ,,Als wij steeds harder moeten werken, horen we toch meer te verdienen. Of ben ik nou gek?”