Volledig scherm
© Shutterstock

Niet betaald krijgen voor je werk: dat overkomt 1 op de 3 zzp'ers wel eens

Een op de drie zzp’ers heeft weleens een opdrachtgever gehad die niet betaalde. Zo’n conflict kan lelijk uit de hand lopen, en een rechtszaak is financieel vaak niet de moeite waard. Toch is het belangrijk dat je als zzp’er niet over je heen laat lopen, schrijft work-lifeplatform Intermediair.

Pleunie de Wit (38) werkt al tien jaar als zelfstandig marketingadviseur en evenementenorganisator. Ze had nooit problemen met wanbetalende opdrachtgevers, totdat ze vorig jaar via een gemeenschappelijke kennis een opdracht binnensleepte van een bekende Nederlander. 

Lees op Intermediair het hele verhaal van Pleunie de Wit, en van zzp'er Bram van Montfoort die zijn opdrachtgever zelfs voor de rechter sleepte. 

Op zoek naar een nieuwe baan? Upload je cv en/of zoek naar vacatures op Intermediair.nl

  1. Groot tekort aan doktersassistenten: ‘Het is echt één voor twaalf’

    Groot tekort aan doktersas­sis­ten­ten: ‘Het is echt één voor twaalf’

    Er is een groot gebrek aan doktersassistenten. Als er niets gebeurt, loopt het tekort in Nederland in 2022 op tot 600 doktersassistenten, volgens prognoses van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Sommige praktijken zullen zelfs hun deuren sluiten, waarschuwt de Nederlandse Vereniging van Doktersassistenten (NVDA). In Houten gebeurt dat al, in de Ooijpolder dreigt hetzelfde scenario deze zomer.