Volledig scherm
PREMIUM
Ondernemer Daan Scholten. © Paul Rapp

Ondernemer Daan (26) gaat op wereldreis om zijn personeel voor het eerst te ontmoeten

De moderne ondernemer is onafhankelijk: geen auto, geen kantoor. Daan Scholten (26) heeft voor zijn bedrijf Djinq genoeg aan alleen een laptop om zijn zaak te runnen en hij werkt samen met mensen van over de hele wereld. Op wereldreis met zijn vriendin gaat hij nu voor het eerst de mensen die voor hem werken daadwerkelijk fysiek de hand schudden.

‘Je bent ondernemer, in wat voor een auto rijd je dan?’ Die ene vraag volgt regelmatig als mensen informeren naar het beroep van Scholten. ,,Ze kijken dan altijd wat vreemd op als ik geen dikke auto blijk te rijden, zelfs helemaal geen auto heb”, grinnikt de Nijmegenaar. 

,,Ook geen kantoor trouwens. Dat geld investeer ik liever in mijn bedrijf. De hele wereld kan mijn kantoor zijn; als er maar internet is en stroom.”

  1. Hoe je goedbedoelde hulp als vrijwilliger in het buitenland helemaal verkeerd kan vallen
    PREMIUM

    Hoe je goedbedoel­de hulp als vrijwilli­ger in het buitenland helemaal verkeerd kan vallen

    Zoek je een werkavontuur als vrijwilliger in een ver land? Let dan op of je goedbedoelde hulp ook zo overkomt bij de mensen daar, waarschuwen deskundigen Yolande van Wijk en Judith van de Kamp. Denk bijvoorbeeld aan het ‘weeshuistoerisme’, waar de constante stroom aan arriverende en vertrekkende vrijwilligers de hechtingsproblemen van wezen lijkt te verergeren. Hoe kies je als leek een goede organisatie?