Volledig scherm
PREMIUM
De crew van restaurant Meliefste aan het werk. © Marcelle Davidse

Steeds meer toprestaurants ruilen tachtig uur buffelen in voor werkweek van vier dagen

De personeelstekorten in de horeca lopen op, waardoor personeel bovenop een lange werkweek vaak extra uren moet draaien om de gaten te dichten. Om werknemers tegemoet te komen, halen steeds meer toprestaurants een dag van de werkweek af. Zo sluit het Zeeuwse Meliefste op donderdag de deuren, mét behoud van salaris voor de werknemer: ‘Jongeren moeten dit vak leuk blijven vinden’

Eigenaar Thijs Meliefste (32) van het restaurant in het het Zeeuwse Wolphaartsdijk stoeide al langer met de overuren die zijn personeel moest draaien. ,,We hebben een prachtig vak, maar we moeten systematisch overwerken. En in 99 van de honderd gevallen worden die extra uren niet uitbetaald. Dat zorgt voor een leegstroom die we moeten tegengaan”, vertelt hij aan PZC