Tweeling Joyce en Raissa (29) wil wereld veroveren met eigen drankenbedrijf: ‘Brexit biedt kansen’

videoVanuit Londen timmeren de Nederlandse zussen Joyce en Raissa de Haas (29) hard aan de weg met hun bedrijf Double Dutch Drinks. Ze exporteren hun luxe soft drinks inmiddels naar 25 landen. Aan De Ondernemer vertellen ze over hun plannen voor de toekomst en de internationale handel na de Brexit.

De tweeling won onder meer de Foodpreneur Award van Richard Branson en het Amerikaanse zakenbad Forbes gaf ze een notering in de prestigieuze ‘30 under 30 Europe’-lijst.  Alleen al in Engeland leveren ze aan 4500 bars en restaurants. De Brexit? Joyce en Raissa hebben zich met andere keuzes rondom productie en opslag tijdig voorbereid.

Prijs

Zeven jaar geleden ontdekte Raissa de Haas, toen in Londen afgestudeerd op een onderzoek naar de frisdrankmarkt, dat de markt voor gin daar enorm groeide. Ze zag ook dat het ontbrak aan kwalitatief goede tonics en andere frisdranken om deze drank mee te mixen. Haar thesis won een prijs en een geldbedrag, dat dan wel gebruikt moest worden om in Engeland een bedrijf mee te starten. En zo geschiedde. De markt lag open, het idee voor het product was er, en als tweelingzussen was ook de bedrijfsnaam snel gevonden: Double Dutch Drinks.

Meer weten? Bekijk de video hierboven!

Joyce en Raissa de Haas van Dutch Double Drinks.
Volledig scherm
Joyce en Raissa de Haas van Dutch Double Drinks. © De Ondernemer