Volledig scherm
© Shutterstock

Vijf veelgehoorde leugens bij sollicitatiegesprekken (die je maar beter kan vermijden)

Zeg eens eerlijk, is alles wat op jouw cv staat de waarheid en niets dan de waarheid? De kans is klein. Het is bijvoorbeeld maar al te aanlokkelijk om te schrijven dat je Frans ‘zeer goed’ is, terwijl je de taal in geen tien jaar meer hebt gesproken. Maar hoe ver kan je gaan met leugentjes om bestwil, als je droombaan ervan afhangt? Het Laatste Nieuws verzamelde vijf veelgehoorde leugens bij sollicitatiegesprekken:

1. Kennis en vaardigheden onterecht aandikken

,,Lieg op je curriculum vitae sowieso nooit over wat je kent of kunt”, adviseert HR-expert Kristof Vermeire van selectie- en loopbaanbegeleidingsbureau Andress Consulting. ,,Als de recruiter plots een inhoudelijke vraag stelt, sta je met je mond vol tanden. Zo maak je absoluut geen goede indruk. Daarnaast kan je aardig in de problemen komen als blijkt dat je bepaalde taken niet kan uitvoeren nadat je bent aangenomen.” 

Quote

Lieg op je curriculum vitae sowieso nooit over wat je kent of kunt. Als de recruiter plots een inhoudelij­ke vraag stelt, sta je met je mond vol tanden

Geloof je dat je de gevraagde vaardigheden wel snel kan leren? Geef dat dan aan in je motivatiebrief of tijdens je gesprek. ,,Heb je bijvoorbeeld nooit met SAP-software gewerkt, maar wel met andere ERP-systemen? Vertel dan met welk pakket je wél vertrouwd bent. Heb je nooit tabellen moeten maken in Excel, maar volgde je er enkele jaren geleden wel een cursus over? Vermeld die dan. Zo bewijs je dat je op korte termijn toch de nodige kennis kan verwerven.”

2. Ontslag verhullen

Tijdens een sollicitatie toegeven dat je buiten je wil om moest vertrekken bij je vorige werkgever lijkt niet de meeste vanzelfsprekende stap. ,,Toch is het geen goed idee om over een ontslag te liegen”, vindt de HR-specialist. ,,Na één referentiecheck val je al door de mand. Wees daarom eerlijk over de reden waarom je contract werd stopgezet, maar denk op voorhand goed na over de juiste omlijsting hiervan. Misschien vond je baas dat je je kantoorbaan niet naar behoren uitvoerde, maar heb je zo ontdekt dat acht uur lang achter een bureau zitten niets voor jou is en solliciteer je daarom nu op een baan met meer afwisseling. Een ontslag is heus geen schande. Het enige wat je niet mag doen, is kwaadspreken over je vorige werkgever. Als je maar respect blijft tonen, kan je onmogelijk de mist ingaan.”

3. Verzwijgen dat je bepaalde taken niet graag doet

Iedereen doet de ene taak op het werk wat liever dan de andere. ,,Spreekt een bepaald onderdeel van de baan waarvoor je solliciteert jou iets minder aan? Doe dan niet alsof je er toch voor staat te springen wanneer je er een vraag over krijgt”, raadt Vermeire aan. 

,,Antwoord liever met de vraag hoe belangrijk dat aspect van de baan is. Als blijkt dat je de helft van de tijd bezig moet zijn met de opdracht die jou het minst bevalt, zal deze baan je niet gelukkig maken. Het is zowel voor jou als voor je werkgever een meerwaarde als je duidelijk kan aangeven welke zaken jou energie geven en je motiveren, en welke niet. Alleen zo kom je terecht in een functie die je helemaal op het lijf is geschreven.”

4. Zwarte gaten verdoezelen

Ben je een tijdje werkloos geweest, zat je lang thuis met een burn-out of kon je niet werken omwille van andere persoonlijke redenen? ,,Goochel niet met data om gaten op je cv te verbergen. Als dat ooit uitkomt, zal je werkgever zijn vertrouwen in jou verliezen.”

Quote

Goochel niet met data om gaten op je cv te verbergen. Als dat ooit uitkomt, zal je werkgever zijn vertrouwen in jou verliezen

Kristof Vermeire, HR-expert Andress Consulting

Heb je enkele jaren niet gewerkt om bijvoorbeeld voor de kinderen te zorgen, dan kan je dat kort vermelden op je cv. ,,Meer gevoelige onderwerpen, zoals een burn-out of depressie, kaart je beter pas aan tijdens een face-to-face gesprek. Je hebt dan de kans om uit te leggen wat er precies is gebeurd, wat je ervan hebt geleerd, hoe je sindsdien bent gegroeid en op welke manier jij je professionele toekomst ziet. Een korte tewerkstelling zou ik om dezelfde reden ook niet weglaten van mijn cv. Er zijn mensen die banen van korte duur bewust niet vermelden, omdat ze niet willen uitleggen wat er is misgelopen. Maar uiteindelijk is elke ervaring een waardevolle les.”

5. Overdrijven over je vorige loon

Polst de recruiter op het einde van je sollicitatie naar je huidige salaris om een inschatting te maken van je loonverwachtingen? Weersta dan de verleiding om enkele honderden euro’s bij je loon te fantaseren. ,,Waarschijnlijk zal je achteraf de vraag krijgen om een loonstrookje voor te leggen. Heel pijnlijk als het bedrag dat daarop staat niet overeenkomt met de som die jij had genoemd!’’ 

Wil je een hoger loon onderhandeld krijgen, wees daar dan duidelijk over. ,,Vertel hoeveel je nu krijgt en zeg eerlijk op hoeveel procent extra je hoopt als je van baan wisselt. Zo bewijs je dat je sterk in je schoenen staat.”

Je haalt het meeste uit je sollicitatie als je zelf ook vragen stelt. Dit is wat je in elk geval van je potentiële nieuwe werkgever wil weten:

Lees de beste artikelen op het gebied van werk en carrière via onze wekelijkse nieuwsbrief! 

  1. Hoe je goedbedoelde hulp als vrijwilliger in het buitenland helemaal verkeerd kan vallen
    PREMIUM

    Hoe je goedbedoel­de hulp als vrijwilli­ger in het buitenland helemaal verkeerd kan vallen

    Zoek je een werkavontuur als vrijwilliger in een ver land? Let dan op of je goedbedoelde hulp ook zo overkomt bij de mensen daar, waarschuwen deskundigen Yolande van Wijk en Judith van de Kamp. Denk bijvoorbeeld aan het ‘weeshuistoerisme’, waar de constante stroom aan arriverende en vertrekkende vrijwilligers de hechtingsproblemen van wezen lijkt te verergeren. Hoe kies je als leek een goede organisatie?