Volledig scherm
Danieck en Estée Droste.

175 jaar onderwijs Fleringen, een week feest

FLERINGEN - Hoe zag de basisschool voor overgrootopa's en overgrootoma's er eigenlijk uit? Op die vraag kregen leerlingen van Heilig Hart uit Fleringen afgelopen week een antwoord. Er komt een bijzondere week aan voor kinderen, ouders, oud-leerlingen, Fleringers en (oud)docenten van de Heilig Hartschool in Fleringen. Vanaf maandag wordt gevierd dat er al 175 jaar les wordt gegeven in het dorp. De hele week staat in het teken van dat jubileum.

Er is een lawaaitocht met potten en pannen, een schoolreisje naar de Efteling, een circusvoorstelling, reünie en zelfs een roofvogelshow. Om het feest goed te laten verlopen, en de school er picobello uit te laten zien, zijn de kinderen vandaag vrij.

Om alvast in de stemming te komen, werd afgelopen week in het kader van de kinderboekenweek (dat als thema 'Voor altijd jong' heeft) aandacht geschonken aan hoe het vroeger ging op school. Kinderen uit de groepen 1 en 2 gingen in ouderwetse klederdracht, soms met hun broers of zussen, op de foto.

Foto's
Danieck en Estée Droste, Wies Booijink en Gijs en Teus Engbers lieten zich door Christel Luttikhuis portretteren. Een idee van ouders en docenten, vertelt Kitty Luttikhuis van de school. "Moeders hebben geholpen met het aankleden van de kinderen en het maken van de foto's."

De feestweek sluit perfect aan bij het thema van de kinderboekenweek, zegt Luttikhuis. "We hebben een ruimte gevuld met oude lesmaterialen, kinderen konden schrijven met een ganzenveer en ouderwetse platen lezen. Leerlingen van de bovenbouw schreven een verhaal over hoe zij dachten dat het vroeger ging."

Volledig scherm
Gijs en Teus Engbers.
Volledig scherm
Wies Booijink.
Volledig scherm
Jadé Avci © Christel Luttikhuis

Almelo e.o.