Volledig scherm
© Bert Kamp

2000 varkens dood bij brand in Langeveen

UPDATE - LANGEVEEN - Bij een brand in een schuur in Langeveen zijn zaterdagochtend 2000 varkens om het leven gekomen. Het woonhuis bij het bedrijf en de overige opstallen met o.a. 300 biggen bleven dank zij de inspanning van de brandweer ongedeerd.

De brand in de varkensschuur (80x50 meter) aan de Balkenbeltsweg brak rond 6.30 uur uit. Met groot materieel rukte de brandweer met zo'n 50 brandweerlieden uit. In de schuur stonden ongeveer 2000 varkens, die niet gered konden worden. Volgens eerdere berichtgeving ging het om 3000 varkens, maar de brandweer laat weten dat het aantal een stuk lager ligt. De brandweer kon wel voorkomen dat een nabijgelegen schuur met 300 biggen getroffen werd. Er ontstond een enorme rookontwikkeling boven het gebied en via sociale media adviseerden politie en brandweer om ramen en deuren te sluiten. Er kwam geen asbest vrij. Om 9.30 uur werd het sein 'brand meester' gegeven.

De oorzaak van de brand was zaterdagmiddag nog niet bekend. Verwacht wordt dat er zondag of maandag met onderzoek wordt begonnen om de oorzaak van de brand te achterhalen.

De brandweer zette bij de brand ook alles op om het nabijgelegen woonhuis te redden en de aangrenzende schuur waarin de 300 biggen zich bevonden. Daarmee kon voorkomen worden dat het gezin van het bedrijf en de honderden overige dieren noodlottig getroffen zouden worden.

Volledig scherm
© Bert Kamp
Volledig scherm
Een stalbrand in Langeveen © Bert Kamp
Volledig scherm
© Bert Kamp
Tubantia gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement  

Almelo e.o.