Het bedrag is onder meer bedoeld voor zorgplannen.
Volledig scherm
Het bedrag is onder meer bedoeld voor zorgplannen. © Thinkstock

30.000 euro voor Geesteren Vitaal

GEESTEREN - De werkgroep Geesteren Vitaal krijgt van de gemeente een subsidie van 30.000 euro. Met dat geld kan de werkgroep - onderdeel van Mijn Geesteren 2030 - verder gaan met de uitvoering van plannen op zorggebied. 

Daarin gaat het met name om de vraag hoe mensen op een gezonde wijze oud kunnen worden in eigen omgeving. Er zijn diverse plannen om daar concreet invulling aan te geven, zoals bijvoorbeeld het meedoen aan wandeltochten. Met die wandeltochten vanaf sportpark Peuverweide is al een begin gemaakt. De belangstelling is groot, bijna honderd personen doen al mee. De volgende tocht is 10 september. 

  1. Inkijkje bij Twentse huizenjacht: ‘Als de makelaar ergens binnenstapt, weet het halve dorp dat’
    PREMIUM

    Inkijkje bij Twentse huizen­jacht: ‘Als de makelaar ergens binnen­stapt, weet het halve dorp dat’

    ALBERGEN – De gemoedelijkheid, het ons-kent-ons, de sportclub; Twentse en Achterhoekse jongeren hoeven niet zo nodig weg uit hun dorp. Maar het woningaanbod is beperkt. Wie iets wil kopen, moet snel en slim zijn, of de knip trekken. Een verhaal over bieden tegen bekenden, geruchten en wachten op iemands dood. „Als de makelaar ergens binnenstapt, weet de volgende dag het halve dorp het.”

Almelo e.o.