Volledig scherm

Aan alle rollators mankeert wel iets bij keuring in Geesteren

GEESTEREN - Geen enkele rollator was dinsdag in orde op de eerste controle van het Geesterse Noaberteam, waarin dertien organisties uit vooral de zorg zijn vertegenwoordigd. Eén kogellager was stuk, de remmen waren regelmatig niet goed afgesteld en in twee gevallen remde de rollator zelfs helemaal niet meer omdat de kabels knapten.

"Om half tien stond de eerste al voor de deur van De Aanleg, terwijl we pas om tien uur begonnen", zegt Tom van der Wal tevreden. Van der Wal zit als vertegenwoordiger van Zorgaccent in het Noaberteam. "Zo gaat dat in een dorp. Mensen willen graag direct geholpen worden. Er stond om tien uur al een rij mensen te wachten."

Na de eerste APK voor rollators en scootmobiels is in elk geval duidelijk dat Jos Overmeer van de fietsenzaak aan de Dorpsstraat een goed adres is voor reparaties aan rollators. "Vaak zitten de remmen veel te los", zegt Overmeer. "Sommige ouderen denken dan: als-ie nog maar een beetje remt is het wel goed. Maar als ze van een helling af moeten, doen de remmen van de rollator helemaal niets meer, waardoor de kans op een valpartij levensgroot wordt. Een rollator heeft veel te lijden van het in- en uitladen in een auto. De kabels komen dan vaak dubbel te liggen en knappen op een gegeven moment."

Volledig scherm
Monteur Jos Overmeer aan het werk. De rest van de klanten wacht geduldig met koffie en een gebakje. © Bert Kamp
Volledig scherm
Volledig scherm
Volledig scherm

Almelo e.o.