Volledig scherm
Een nieuw vrijliggend fietspad zou de veiligheid op het bedrijventerrein in Albergen flink verbeteren. Maar het werk begint pas na de zomer. © Carlo ter Ellen

'Aanleg fietspad nu toch snel beginnen in Albergen'

ALBERGEN - Het raadslid Tonny Eidhof van het CDA vindt dat de aanleg van het fietspad langs de Zenderseweg in Albergen te lang op zich laat wachten. "Ik wil de wethouder aansporen zo spoedig mogelijk te beginnen", zegt Eidhof. "Ik weet hoe moeilijk grondverwerving is. Ik werk zelf in die sector en weet dat dit heel zorgvuldig moet gebeuren. Maar de aanleg van dit fietspad is op zich niet zo ingewikkeld. Het ontwerp kan snel worden gemaakt."

Eidhof was verrast door de mededeling van de wethouder Erik Volmerink in een commissievergadering dat het werk op z'n vroegst pas na de zomervakantie kan beginnen, naar schatting pas over vier of vijf maanden.

"Ik vind dit niet kunnen", zei Eidhof. "Straks zijn we een jaar verder en dan is er nog niets gebeurd. Dat is een flinke tegenvaller. We willen snel dat fietspad aangelegd zien. Als nu pas met de grondverwerving wordt begonnen, valt me dat tegen."

Eidhof en onder meer de dorpsraad van Albergen willen dat het fietspad er snel komt omdat de Zenderseweg op het industrieterrein geldt als een gevaarlijke weg waar veel zwaar landbouw- en vrachtverkeer rijdt.

Almelo e.o.