Volledig scherm
Voorzitter Tonny Busscher van de voorbereidingscommissie is blij met de grote belangstelling voor de functie van burgemeester van Tubbergen. © Carlo ter Ellen

'Aantal sollicitanten burgemeester Tubbergen overtreft verwachtingen'

TUBBERGEN - "Het aantal van 32 sollicitanten op de functie van burgemeester van Tubbergen overtreft onze verwachtingen", zegt voorzitter Tonny Busscher van de voorbereidingscommissie voor de opvolging van burgemeester Mervyn Stegers van Tubbergen. "Dat is een mooi aantal." Volgens hem wordt het op deze manier misschien makkelijker 'de juiste persoon op de juiste plek te krijgen."


Wethouder Roy de Witte is zelfs 'aangenaam verrast'. "Tubbergen is kennelijk een aantrekkelijke gemeente om in te werken. Er ligt voor veel mensen hier een uitdaging."

De Witte noemt ook de diversiteit onder de sollicitanten opvallend zoals in politieke kleur en leeftijd. En er zijn mensen uit openbare en niet-openbare functies." Ook noemt hij het aantal vrouwen, elf, positief. "Dat geeft een goed gevoel", zegt De Witte.

Tom Vleerbos van Gemeentebelangen/VVD en plaatsvervangend burgemeester van Tubbergen vindt het 'fijn om te horen dat er veel interesse is'. "Goed dat er keuze is."

De leeftijd van de kandidaten ligt tussen de 36 en 61 jaar, zo meldt de provincie Overijssel in een persbericht. In totaal 25 kandidaten hebben of hadden een hoofdfunctie in het openbaar bestuur, zeven sollicitanten hebben een andere professionele achtergrond. Tien sollicitanten zijn lid van de VVD, zeven van het CDA, drie van D66, vier van een lokale partij en vier van de PvdA. Van vier kandidaten is de politieke kleur niet bekend. De sollicitatietermijn liep van 15 juni tot 6 juli.

Almelo e.o.