Volledig scherm
Evelien stapt voor het eerst in zes jaar weer achter het stuur van een vrachtwagen en dat was toch wel even wennen. "Maar elke vrachtwagen is anders", zegt de stoere chauffeur. © Britt van Uem

Actie Evelien uit Tubbergen krijgt ruim 500 likes

TUBBERGEN - Evelien Schröder uit Tubbergen is de heldin van de dag. Een berichtje op onze Facebookpagina dat zij spontaan aanbood paarden van manege Het Roessingh in Enschede te vervoeren terwijl zij zes jaar niet meer achter het stuur had gezeten van een paardenvrachtauto, kreeg meer dan 500 likes en had een bereik van meer dan 50.000 mensen.

„Ik had gisteravond een feestje. Iedereen wist er van. Dat verwacht je helemaal niet.”

Ambassadeur
Haar man Gerco en broers Wim en Ben zijn ambassadeurs van Het Roessingh dat omhoog zat met vervoer van 16 paarden omdat de chauffeur met groot rijbewijs was gestopt. „Als je ambassadeur bent van een instelling dan help je gewoon”, zegt Evelien nuchter. Met twee vrachtwagens vervoerde zij donderdag met hulp van paardentransport Potijk uit Geesteren de paarden naar hun vakantieverblijf. „We kregen ook veel vragen over zo’n vakantieverblijf. Maar als je uitleg dat ook paarden tot rust moeten komen in een groot weiland, dan begrijpen mensen dat wel.”

Kerels
Evelien herinnert zich nog goed dat ze haar groot rijbewijs haalde, zo’n 14 jaar geleden. „Ik was 21 en de enige vrouw tussen een stuk of dertig kerels”, vertelt ze. „Maar gelukkig zijn in de paardensportwereld meer vrouwen met een groot rijbewijs. Dat is gewoon makkelijk. De vrouwen verzorgen de paarden en de mannen rijden er op.” Het was wel even wennen achter het stuur van een grote vrachtwagen. „Elke vrachtauto is anders. De eerste kilometers met een lege wagen kon ik wennen aan de remmen en het schakelen. En kon ik de werking van de hoge en de lage gearing uitvogelen.”

Almelo e.o.