De Hobergenstraat in Albergen.
Volledig scherm
De Hobergenstraat in Albergen. © Lars Smook

Actie om sluipverkeer in Albergen aan te pakken: Hobergenstraat wordt eenrichtingsweg

ALBERGEN - Om een einde te maken aan het sluipverkeer wordt de Hobergenstraat in Albergen een eenrichtingsweg. Wanneer dat precies gaat gebeuren, is nog onduidelijk. Wethouder Martin Oude Avenhuis gaat daarover volgende week in gesprek met de Dorpsraad Albergen.

 1. Burgemeester Gerritsen sluit bedrijfspand in Almelo, na grote drugsvondst en vuurwapen

  Burgemees­ter Gerritsen sluit bedrijfs­pand in Almelo, na grote drugs­vondst en vuurwapen

  ALMELO - Nadat er drugs zijn aangetroffen in een bedrijfspand aan de Virulyweg, heeft burgemeester Arjen Gerritsen de zaak op slot gedaan. Voor 15 maanden. Het is inmiddels de vierde keer in ruim twee jaar dat op bedrijventerrein Turfkade West om deze reden een pand dichtgaat. Voor burgemeester Arjen Gerritsen heeft de aanpak van ondermijnende criminaliteit prioriteit: „Oplettende inwoners en ondernemers zijn cruciaal.”
 2. Vegaburgers doen de gezondheid meer kwaad dan goed: welke vleesvervangers zijn wél een goede keuze?
  PREMIUM
  Koken & Eten

  Vegabur­gers doen de gezondheid meer kwaad dan goed: welke vleesver­van­gers zijn wél een goede keuze?

  Uit een analyse van meer dan 500 verschillende vegetarische burgers, worsten, balletjes en schnitzels uit de supermarkt blijkt dat vleesvervangers vaak te veel vet en te weinig eiwitten bevatten. Volgens TestAankoop in België zijn de meeste veggieburgers enorm bewerkt en doen ze de gezondheid van de consument meer kwaad dan goed. Hoe kies je dan de juiste vleesvervanger? En bestaan er voedzame alternatieven?