Volledig scherm

Afzien voor wasbordje in Harbrinkhoek

HARBRINKHOEK - 'Zet grote passen en ga na iedere stap door de knieën", draagt instructrice Claudi Olde Olthof de deelnemers op. De eerste bootcamp voor mannen is begonnen en vol goede moed volgen Frank, Ruben, Vincent en Hugo de instructies op. Drie weken geleden startte de Harbrinkhoekse met de eerste bootcamp die gelijk zeventien mensen aan het sporten bracht. De Speelberg aan de Klimop in Harbrinkhoek fungeert als trainingscentrum.

"Nadat ik zelf een aantal jaren meedeed aan bootcamp in Vasse, was ik zo enthousiast dat ik besloot om de opleiding tot instructeur te volgen", legt Olde Olthof uit. "Dit enthousiasme probeer ik nu over te brengen op mijn eigen groep 'Bootcamp & Coo'."

Deelnemer Vincent is geen leek in deze tak van sport en volgde tot voor kort bootcamp in Almelo. "Als politieman moet ik fit blijven", verklaart hij zijn motivatie. ,,Het is prettiger werken met een begeleidster die coacht en adviezen geeft. Ik woon tegenover de Speelberg, dus toen ik hoorde over de bootcamp van Claudi, heb ik me gelijk opgegeven."

Ook Frank zag de buitentraining als een nieuwe uitdaging. "In eerste instantie deed ik mee met de donderdaggroep. Daartussen zaten echter zoveel vrouwen, namelijk 14 van de 17, dat ik het gevoel had bij een theeclubje te zijn beland. In overleg met Claudi zijn we daarom een mannenavond begonnen."

Volledig scherm
Volledig scherm
Volledig scherm
Volledig scherm
© Christian van der Meij

Almelo e.o.