Volledig scherm
Anneke Wieringa en Wim Logtenberg beginnen een gezinshuis in Albergen. © Lars Smook

Albergen krijgt opvang voor jeugd tot 18 jaar

ALBERGEN - De zorgondernemers Anneke Wieringa en Wim Logtenberg openen binnenkort een gezinshuis in het buitengebied van Albergen. Dat is een plek waar meerdere kinderen tegelijk, die niet meer thuis kunnen wonen, toch kunnen opgroeien in een huiselijke sfeer.

Het gaat om kinderen tussen de 10 en 18 jaar voor wie de ouders niet meer kunnen zorgen en jongeren die vanwege bijvoorbeeld gedragsproblemen of aan autisme verwante stoornissen niet langer thuis kunnen wonen. Het huis, een huurwoning, staat aan de Diekersweg.

Trias
Zorgaanbieder Trias huurt Wieringa en Logtenberg in voor het leveren van de zorg en het begeleiden van de kinderen. Een gezinshuis houdt qua opzet het midden tussen een pleeggezin en een instelling.

Regionale functie
Het gezinshuis in Albergen krijgt een regionale functie. De beschikbare plekken worden ingekocht door gemeenten. Die zijn sinds 1 januari verantwoordelijk voor de jeugdhulp. De locatie in Albergen gaat waarschijnlijk 6 juli open. Dan neemt ook het eerste kind zijn of haar intrek in het gezinshuis. In totaal is plek voor zes kinderen.

Almelo e.o.