Volledig scherm
"We bieden hen echt alle ruimte. De koffie staat klaar om er met ons over te praten", zegt diaken Bert Huitink. © Lars Smook

Anonieme kritiek op Top 2000-viering Tubbergen verstomt

TUBBERGEN - Na boze en negatieve reacties hebben de anonieme initiatiefnemers van de site hpancratius.com hun kritiek op de Top 2000 Viering van de Pancratiusparochie op 7 januari beëindigd. Een blog waarin die kritiek werd geuit, is afgelopen weekeinde van de site gehaald.

Initiatiefnemer diaken Bert Huitink wil met de Top 2000 Viering met name jongeren naar de basiliek halen. Het initiatief is zeker niet uniek. In veel parochies, zoals Oldenzaal en Haaksbergen, houdt de katholieke kerk regelmatig een dergelijke viering met een aantal koren waarbij de bezoekers allerlei thema's aansnijden, voorlezen uit de Bijbel en samen bidden.

Slecht
Volgens de anonieme schrijvers is 'verdeeldheid en scheuring in een gemeenschap even slecht als tempelschending door de Top 2000 Viering'. 'Van verdeeldheid en scheuring profiteert eigenlijk alleen de pers.'

Laatste beroep
In een nieuwe blog doen de anonieme schrijvers nog een laatste beroep op Huitink 'rekening te houden met onze gedachten en gevoelens ten opzicht van het kerkgebouw'.

Contact
Huitink zei maandag in een toelichting geen contact te hebben gehad met de initiatiefnemers van de site. "We bieden hen echt alle ruimte. De koffie staat klaar om er met ons over te praten. De reacties zijn in emoties geuit. Maar ze hebben kennelijk nu ook andere mensen gehoord die wel positief zijn over de viering. Echt bijzonder is dit initiatief ook weer niet. Denekamp begint er nu ook mee."

Almelo e.o.