Volledig scherm
© Wim Goorhuis

‘Appelhof Tubbergen’ klaar voor tentfeesten

TUBBERGEN - Een volle bak, dinsdagavond bij 't Oale Roadhoes tijdens de gemeentelijke informatiebijeenkomst over kampeerfeesten.

Volledig scherm
© Wim Goorhuis

 Jongeren, ouders en grondeigenaren gingen met elkaar in gesprek over ‘Appelhof Tubbergen‘’, zoals de tentfeesten worden omschreven. De Appelhof is de camping die berucht is door het overmatige drankgebruik door jongeren. 

Traditie

De gemeente heeft een traditie met de kampeerfeesten voor jongeren. Maar ondanks maatregelen van de gemeente en campagnes van de overheid wordt er nog steeds teveel gedronken door jongeren.  Een medewerker van de afdeling Handhaving van de gemeente liet enkele excessen zien die vorig jaar werden aangetroffen bij feesten in het Tubbergse buitengebied. „Een koelwagen met bieren 60 lege flessen Hugo wijn...” Burgemeester Wilmien Haverkamp: „We willen een leuk feest, maar het moet wel gezond zijn.”

  1. Een dot honing tegen de hooikoorts uit Harbinkhoek
    PREMIUM
    Op Goed Vertrouwen

    Een dot honing tegen de hooikoorts uit Harbink­hoek

    HARBRINKHOEK - Met een eerlijke bijdrage voor de potjes honing van zijn stalletje wordt het vertrouwen van Johan Leus in zijn klanten beloond. Maar rijk wordt hij er naar eigen zeggen niet van. Regelmatig klinkt het gerinkel van muntstukken - 4 euro 50 per potje - in het opbrengstenpotje. „Bijen houden is mijn hobby. Ik doe het voor de natuur, niet voor het geld. Van de opbrengst koop ik nieuw imkermateriaal.”

Almelo e.o.