Volledig scherm
Meike van Drie met Armin van Buuren. © Meike van Drie

Armin van Buuren vindt plek voor nieuwe clip dankzij Tubbergse

BEVAGNA - Je kunt wel een superster zijn; ook dan heb je gewoon toestemming nodig van de lokale autoriteiten als je van plan bent een videoclip op te nemen. Armin van Buuren wilde voor zijn nieuwe nummer Sunny Days drie dagen filmen op een Italiaans plein. Dat mocht, met dank aan Meike van Drie (42) uit Tubbergen.

Van Drie, die is geboren in Almelo, woonde dertien jaar lang in Tubbergen. Tegenwoordig is ze samen met een Italiaanse man en runt ze Camping Pian di Boccio - Agriturismo Belsito in de heuvels bij Bevagna. In het centrum van die plaats ligt een groot plein. Precies één waar het bedrijf dat de clip voor de nieuwe plaat van Armin van Buuren produceert naar op zoek was.

Via via

Van Drie: "De mensen van dat bedrijf, Soulvizion, kenden een collegabedrijf en dáár loopt weer iemand rond die ik goed ken. Zo kwam het balletje aan het rollen. We kwamen met elkaar in contact en samen met mijn schoonzus heb ik via de burgemeester geregeld dat de benodigde vergunningen werden verstrekt. Ook hebben we figuranten geregeld voor de clip."

Zelf in de clip

Zelf heeft ze ook een rol in de video. "Ik zit op het terras op het moment dat de ober 'boos' naar buiten loopt. Maar daar zijn alleen Armin en Josh (Cumbee, met wie Van Buuren het nummer opnam, red.) scherp te zien. Als je weet dat ik er zit, kun je me herkennen in mijn donkerblauwe T-shirt."

Ook haar Italiaanse schoonvader heeft een rol. "Op een gegeven moment zie je een oud stel in de video. Die man is mijn schoonvader!". Na twee minuten is te zien hoe hij een kar met daarin citroenen om laat kieperen. "De clip is in drie dagen tijd opgenomen", vertelt Van Drie. "Armin zelf was een hele week in de buurt om samen met schrijvers en muzikanten te schrijven, maar de scènes met hem zijn in één dag tijd gedraaid. De dag erna moest hij alweer optreden in Houston."  

Geen fan

Of ze nog tijd had om te praten met Armin? "Zeker. Hij vertelde me dat het heel belangrijk is om lokale contacten te hebben. Hij was me dus dankbaar, haha! En natuurlijk ben ik nog met hem op de foto gegaan." 

Van Drie verklapt dat ze geen fan is van Armin van Buuren. "Hij maakt meestal trendnummers. Niet echt mijn muziek. Maar deze nieuwe plaat Sunny Days vind ik fantastisch!"

Almelo e.o.