Volledig scherm
De jachtcombinatie Nobbenhuis V.l.n.r.: Jan Kuipers (uit Tubbergen was knecht bij Bekhuis “de Bekboer”), Bernard Braakhuis (Kuupers Beernd), Jan Hutten (Hutten Jan), Gerard Nobbenhuis (Keller Gerard), Gerard Braakhuis (Kuupers Gerard).

Avond Heemkunde over ontsluiting West-Geesteren

GEESTEREN - Harry Meinders vertelt woensdagavond om 19.30 uur over de geschiedenis van 30 families die aan de Vinckenweg en aan de Breemhaarsweg wonen, even buiten Geesteren. Op deze avond van de Stichting Heemkunde Geesteren (SHG) in zaal Kottink, belichten Bertus Klein Haarhuis en Paul Sand aan de hand van oude foto's en prenten vervolgens de achtergrond van de 30 families.

Meester Vincken nam kort na de Tweede Wereldoorlog het initiatief tot een betere ontsluiting van West-Geesteren. De aanwonenden staken, onder zijn leiding, de koppen bij elkaar en brachten een flink financieel offer om de zandweg te verharden. Tijdens huisbezoeken die mensen van de Heemkunde de afgelopen maanden aan de betreffende families brachten, werden talloze fotodozen op de kop gezet en fotoalbums uitgeplozen. Niet-leden betalen 2,50 euro per persoon entree. De avond is rond 22.30 uur afgelopen, waardoor er voor de aanwezigen voldoende tijd overblijft om met elkaar te praten.

Almelo e.o.