Volledig scherm
Lopen in een van de mooiste stukjes Twente. © Robin Hilberink

Avond4daagse Reutum: wandelen in een schilderachtig decor

REUTUM - Laat ze het niet horen in pakweg Denekamp of Den Ham, maar stiekem is het buitengebied van Reutum en Haarle toch wel één van de mooiste van heel Twente. 

Alleen de natuurpracht is al een goede reden voor een wandeling, het mooie weer kwam daar op de eerste avond van de Avond4daagse nog eens  bij. Vanaf Disco Bays aan de Kerkstraat trokken de wandelaars de uitgestrekte omgeving in, voor een route van tien of vijf kilometer. Vandaag vertrekken de deelnemers vanaf Erve Deperman aan de Zoekeweg, morgen weer vanaf Disco Bays aan de Kerkstraat en vrijdag - de slotavond - vanaf Café Restaurant De Molenberg aan de Ootmarsumseweg. 

Kinderen die meelopen, krijgen na afloop een wandeldiploma. Wie vier avonden de route uitloopt, ontvangt een medaille. Elke avond is er aan andere route door Reutum, Haarle en de Zoeke. Het leverde op de eerste avond al prachtige plaatjes op.

  1. Een dot honing tegen de hooikoorts uit Harbinkhoek
    PREMIUM
    Op Goed Vertrouwen

    Een dot honing tegen de hooikoorts uit Harbink­hoek

    HARBRINKHOEK - Met een eerlijke bijdrage voor de potjes honing van zijn stalletje wordt het vertrouwen van Johan Leus in zijn klanten beloond. Maar rijk wordt hij er naar eigen zeggen niet van. Regelmatig klinkt het gerinkel van muntstukken - 4 euro 50 per potje - in het opbrengstenpotje. „Bijen houden is mijn hobby. Ik doe het voor de natuur, niet voor het geld. Van de opbrengst koop ik nieuw imkermateriaal.”

Almelo e.o.