Volledig scherm
Gemeentehuis Tubbergen. © Charel van Tendeloo

B en W Tubbergen halen verhoging rioolrecht van tafel

TUBBERGEN - Bij de presentatie van de begroting 2017 heeft het college een positief verhaal. Geen lastenverhogingen en duidelijkheid over uitgaven

De voorgenomen verhoging van het rioolrecht met 4 procent gaat volgend jaar, als het aan het college van burgemeester en wethouders ligt, niet door. Ook verhoogt het college de onroerendezaakbelasting en de afvalstoffenheffing alleen met de (landelijke) inflatiecorrectie. „We reden de afgelopen tijd in de mist, de lucht klaart nu op”, zegt wethouder Tom Vleerbos van financiën. „We krijgen eindelijk meer zicht.”
Gemeenten kenden afgelopen jaren grote onzekerheden over uitgaven en inkomsten, onder meer door de decentralisatie van de jeugd- en ouderenzorg en de Wet maatschappelijke ondersteuning, van het rijk naar de lagere overheid. „We hoeven nu echter geen grote financiële buffer meer achter de hand te houden”, zegt Vleerbos. Het college heeft voor de komende jaren zelfs meer geld gereserveerd voor nieuw beleid. In 2018 120.000 euro, het jaar daarna 240.000 euro en in 2020 360.000 euro.

Almelo e.o.