Volledig scherm
De nieuwe clubtrainer Sebastiaan Li (links) en Gerard Bolscher van BC Sjuttol in Sportcentrum De Vlaskoel. © Frans Nikkels

BC Sjuttol Tubbergen trots op badmintontopper Li

TUBBERGEN - BC Sjuttol heeft Sebastiaan Li (19) als trainer binnen gehengeld. En daar zijn ze maar wat trots op bij de badmintonclub voor Geesteren en Tubbergen. „Sebastiaan is een echte topper en we voelen ons vereerd dat hij mee wil helpen onze jeugd beter te maken.”

Het zijn de woorden van een enthousiaste voorzitter Robin Woudstra. Ook de huidige trainers Gerard Bolscher en Herman Lesscher tonen zich verheugd. 

Eremetaal

Sebastiaan Li is dan ook niet zomaar iemand. Als lid van nationale selecties grossierde hij in eremetaal of het een lieve lust was. Tegenwoordig studeert hij aan Saxion in Deventer en speelt hij eredivisie bij BC Almere. Toch is de badmintonspeler pas 19 jaar. Niet heel veel talenten van die leeftijd besluiten naast hun studie en eigen trainingsprogramma ook nog eens het trainerschap erbij te doen.

Missie

Li ziet het dan ook een beetje als zijn missie. „Bij de BPO Almelo hielp ik al met het geven van breedtetraining. Voor het eerst werd ik benaderd voor een officiële trainersfunctie. Dit is een leuke club met allemaal aardige en enthousiaste leden. En Sjuttol heeft beslist mogelijkheden met haar jeugd.” 

Weggezakt

Li zit het ook als een stap die hem de kans biedt iets te kunnen betekenen voor de badmintonsport in deze regio. „Over de hele breedte is de badmintonsport in het oosten de afgelopen jaren helaas wat weggezakt. Sjuttol timmert aan de weg met de jeugd en daar draag ik graag een steentje aan bij.” 

Training

Op maandagavond geeft hij samen met Gerard en Herman van 19.00 tot 18.00 uur badmintontraining in de Vlaskoel. „Wie zin heeft om een keertje mee te trainen kan gewoon komen.”

Almelo e.o.