Volledig scherm
Beachvolleybaltoernooi Ross Stars Pollux Toppers tegen FC Chickies in het rose. De foto is in Rossum gemaakt. © Reinier van Willigen

Beachsportveld aanleggen? Dan is nog 17.000 euro nodig

ALBERGEN - Zo'n 17.000 euro bedraagt het tekort voor de aanleg van een multifunctioneel beachsportveld dat de handbal- en voetbalclub De Tukkers, Volleybalvereniging Albergen, De Bokk'n Hörnkes en de Stichting Volksfeesten graag samen willen realiseren. "Dit financiële tekort moet voor een groot deel komen van de dorpsraad Albergen die een budget voor Mijn Dorp 2030 beheert", zegt bestuurslid Eddy Bramer van de sportvereniging De Tukkers.

De eerste informatieve gesprekken zijn al geweest met de dorpsraad. Na de zomer verwacht Bramer duidelijkheid van de dorpsraad. Aanleg van het veld kost zo'n 60.000 euro. Het college van burgemeester en wethouders zegde vorige week maximaal 15.000 euro toe. Zo'n 30.000 euro moeten de initiatiefnemers verdienen door zelf de handen uit de mouwen te steken. Het met zand bedekte sportveld komt op de plek waar de buitenhandbal van De Tukkers actief was op het sportcomplex aan de Kemnaweg in Albergen.

Burgemeester Mervyn Stegers sprak over een 'duivels dilemma' gisteravond in de commissie samenleving over de vraag waarom de gemeente niet voor 100 procent bijdraagt. "We willen een forse eigen inbreng uit het dorp zelf zien", zei Stegers. Gemeentebelangen/VVD kondigde aan tegen het voorstel te stemmen. Zij willen dat de gemeente het tekort ook betaalt.

Almelo e.o.