Volledig scherm
De Eerste avond waarop inwoners ideeen kunnen inleveren over de toekomst van een deel van het gemeentehuis trok 15 bezoekers. © Emiel Muijderman

'Begin kroeg in bibliotheek Tubbergen'

TUBBERGEN - Flexibele werkplekken, een horecagelegenheid en de bibliotheek scoorden dinsdagavond hoog op het wensenlijstje van de mensen die graag mee willen denken over de vraag hoe er reuring kan komen in het Tubbergse gemeentehuis nieuwe stijl. De lokale projectgroep Bruisend Tubbergen initieerde de bijeenkomst in het gemeentehuis waar inwoners konden meedenken en ideeën konden aandragen. Zo'n vijftien inwoners lieten hun stem horen.

Nadat voorzitter Horst in 't Veld van Bruisend Tubbergen een korte introductie over de aanleiding en het doel van de brainstormsessie had gegeven, konden de deelnemers hun ideeën met betrekking tot de invulling van het gemeentehuis en het Raadhuisplein kenbaar maken. ,,Dat er iets moet gebeuren is duidelijk", vond Jacob Koster. ,,Op doordeweekse dagen is ons dorp nagenoeg dood. Er moet meer reuring komen op het plein. Dan komt het gemeentehuis vanzelf mee."

Koster dacht dat meer horeca het plein een boost geeft. ,,Verhuis de bibliotheek naar het gemeentehuis. Dan komt het oude biebgebouw leeg, waar vervolgens een bruine kroeg met een terras kan komen. Hetzelfde met de huidige kapsalon ernaast. Kijk naar Ootmarsum en Almelo. Terrasjes trekken mensen."

Volledig scherm
Renate en Linda Maathuis hebben wel ideeën voor een alternatieve invulling van de ruimte die tot voor kort het domein van ambtenaren was: flexplekken en een eetgelegenheid. © Emiel Muijderman

Almelo e.o.