Volledig scherm
PREMIUM
Riek Weersink, Mien Harmelink, Ria Velnaar en Anneke Weersink komen elke vrijdag bij café Bolscher in Vasse om een kaartje te leggen. © Lars Smook

Bejaarde vriendinnen uit Vasse kaarten elke vrijdag: ‘Kan alles nog, behalve hardlopen’

VASSE - Elke week staan bij café Bolscher appelsap en citroenbrandewijn klaar. Voor de kaartdames. Riek Weersink, Mien Harmelink, Anneke Weersink en Ria Velnaar zijn 90, 92, 96 en 75 jaar oud, maar ze slaan geen kruisjasmiddag over. „Ik hoop dat ik heel oud word. En tot die tijd blijf ik kruisjassen.”

Het is vrijdag 14.00 uur. De dames hebben hun plaats aan een tafeltje op het terras ingenomen. Op tafel liggen speelkaarten met een groot lettertype. „Niet dat het echt nodig is hoor”, haast Anneke Weersink (96) zich te zeggen. „Ik zie nog prima zonder bril. Tot vier jaar geleden reed ik ook nog zelf de auto. In totaal had ik 62 jaar mijn rijbewijs. Maar nadat ik een ongelukje kreeg kwam de politie mijn auto ophalen. En mijn kinderen waren het ermee eens hè, die vonden het niet langer verantwoord dat ik reed. Ik was hellig!” „Je bent nog steeds boos”, zegt Ria Velnaar. Ze is met haar 75 lentes de benjamin van het groepje. „Elke vrijdag heb je het er weer over.” 

Almelo e.o.