Onder het toeziend oog van de Heilige Pancratius, aan de gevel van de kerk, wordt gewerkt aan een nieuwe toekomst voor de kerk: als kantoorgebouw.
Volledig scherm
PREMIUM
Onder het toeziend oog van de Heilige Pancratius, aan de gevel van de kerk, wordt gewerkt aan een nieuwe toekomst voor de kerk: als kantoorgebouw. © Wouter Borre

Berusting én zorgen rond kerksluiting in Albergen: ‘Pancratius zal oons wa help’n’

ALBERGEN - De kerk van Albergen is al sinds februari op slot. Twee broers uit de gemeenschap kochten het gebouw dat 67 jaar lang het middelpunt was van het geloofsleven in het dorp. Er is verdriet, maar ook berusting en zorg, vooral over een onverwacht plan voor appartementen naast de kerk. „Pancratius zal oons wa help’n.”

  1. 
Ongemak over donorconceptie van je kind? ‘Leg uit dat iedereen erbij hoort, ook de donor’

    Ongemak over donorcon­cep­tie van je kind? ‘Leg uit dat iedereen erbij hoort, ook de donor’

    Ouders die een kind krijgen met hulp van een spermadonor kampen met psychosociale problemen wanneer zij onvoldoende steun en begeleiding krijgen als het kind er eenmaal is. Dit blijkt uit nieuw onderzoek van het Amsterdam UMC. Heterostellen, lesbische stellen en alleenstaande moeders lopen in de opvoeding regelmatig tegen dingen aan waarbij ze professionele hulp en contact met lotgenoten missen.

Almelo e.o.