Volledig scherm
PREMIUM
De bibliotheek in het centrum van Tubbergen, in 2014.

Beste bibliotheek van Nederland staat in Tubbergen: ‘Een prachtig resultaat’

TUBBERGEN - De bibliotheek in Tubbergen is de bieb met de meeste uitleningen van Nederland. „En als je meer leest word je gelukkiger”, aldus Mark Deckers. Hij is van de overkoepelende organisatie voor bibliotheken.

Opgetogen reacties op de uitstekende prestatie van de bibliotheek Tubbergen. De bieb staat op de eerste plaats van de lijst van Best presterende jeugdbibliotheken van Nederland. Gemiddeld worden per jeugdlid meer dan dertig boeken uitgeleend. Opmerkelijk is dat Nederlandse plattelandsgemeenten goed scoren in de lijst. Op de tweede plaats staat Staphorst, Ommen is derde, gevolgd door de gemeenten De Kempen en Nuth.

  1. Nieuwe pioniers op Langeveense platteland
    PREMIUM

    Nieuwe pioniers op Langeveen­se platteland

    Het zijn avonturiers en tegelijkertijd pioniers. Ze hebben ooit een jaar lang rond de wereld gereisd. Maar de geboorte van dochter Astara - „mooie naam hé? Zelf bedacht” - is eigenlijk de reden geweest dat Charlie en Rein Baarsma wat meer vastheid zochten. Om hun droom te verwezenlijken en om te werken aan een nieuwe wijze van omgaan met voedsel en dieren zochten ze een oude boerderij met een redelijk stuk grond, ‘ergens in Twente.’ Vorig jaar viel hun oog op een voormalige boerderij aan de Hardenbergerweg in Langeveen. Hier, op een tweeënhalf hectare groot terrein heeft het paar grootse plannen.

Almelo e.o.