Bestuurder ernstig gewond bij ongeval op N349 bij Albergen

Update/VideoALMELO/ALBERGEN - Bij een botsing tussen een vrachtwagen en een personenauto is vrijdagochtend op de Ootmarsumseweg (N349) tussen Albergen en Almelo een bestuurder ernstig gewond geraakt. De weg was urenlang in beide richtingen volledig afgesloten.

Het ongeluk voltrok zich rond een uur of negen. De personenauto kwam uit de richting van Almelo en de vrachtwagen met oplegger uit de richting van Albergen. Door nog onbekende oorzaak raakten de twee voertuigen elkaar. Bij de botsing raakte de vrachtwagen in een slip, schaarde, en boorde zich in de sloot van de naastgelegen boerderij. De auto werd weggeslingerd en kwam een meter of dertig verder terecht.

Zwaargewond

De vrachtwagenchauffeur bracht het er zonder kleerscheuren vanaf, maar de man in de personenauto was er slechter aan toe. Hij was wel bij kennis, mede door het afgaan van de airbag, maar zat zwaargewond vast in zijn voertuig. Het heeft zeker een uur geduurd voor de man kon worden bevrijd.

Daarvoor is met twee voertuigen aan beide kanten van de zwaar beschadigde auto getrokken. Zo is ruimte vrijgemaakt om de man uit zijn positie te kunnen bevrijden. Het slachtoffer is met de opgeroepen traumaheli naar het ziekenhuis in Enschede gebracht. Over de toestand van het slachtoffer is nog niets medegedeeld.

Drone

De Ootmarsumseweg is urenlang afgesloten geweest voor alle verkeer. De dienst Verkeersongevallenanalyse van de politie (VOA) heeft onderzoek gedaan naar de toedracht van het ongeval. Zo zijn er onder meer met hulp van een drone luchtfoto’s gemaakt van de ongevalsplek. Rond 12.30 uur werd de weg weer vrijgegeven.

Bij het ongeval was ook nog een derde voertuig betrokken. Het gaat om een personenauto die aan de voorkant licht beschadigd raakte.

Volledig scherm
© News United/Clemens Brughuis

Almelo e.o.