Volledig scherm
Zeemeerminnen in actie tijdens KAFT 2016 © Toma Tudor

Bestuurscrisis bij Kamer Festival Twente

TUBBERGEN - Wegens het vertrek van vier van de zeven bestuursleden luidt Kamer Festival Twente (KAFT) de noodklok. Om het festival in leven te kunnen houden, is het zittende bestuur naarstig op zoek naar uitbreiding.

Al zeven jaar mag Kamer Festival Twente (KAFT) rekenen op een grote schare bezoekers van binnen en buiten de regio. Het culturele festival wordt echter in zijn voortbestaan bedreigd doordat vier bestuursleden hun vertrek hebben aangekondigd. Daarmee bestaat het bestuur nog uit drie leden en dat is te weinig om een achtste jaargang te kunnen garanderen. ,,We zijn met spoed op zoek naar uitbreiding van het team, de nood is hoog”, laat voorzitter Paul Falkmann weten.

Tijdens KAFT wisselen theater, cultuur en muziek elkaar om de twintig minuten af. Bezoekers stellen een persoonlijke lijst van optredens samen, die zich afspelen op diverse, niet voor de hand liggende locaties.

De voorzitter benadrukt dat aan het vertrek van de vier geen interne strubbelingen ten grondslag liggen. ,,De meeste bestuursleden hebben naast hun werk verschillende nevenfuncties die onderling niet altijd goed te combineren zijn, met tijdgebrek als gevolg”, legt hij uit.

KAFT is op zoek naar een secretaris, penningmeester, een medewerker die zich bezighoudt met sociale media en een programmeur van acts en locaties. Laatstgenoemde functie betreft een duo functie in combinatie met de voorzitter.

Almelo e.o.