Volledig scherm
PREMIUM
Zalencentrum Morshuis, waar de bijeenkomst gehouden wordt. © Google Street view

Bewoners Albergen mogen meepraten over woonbehoefte

ALBERGEN - Als je iets wilt op gebied van wonen in Albergen, dan moet je maandag aanwezig zijn op een bijeenkomst bij Morshuis. Zegt Mijn Dorpsraad Albergen.

Quote

Woning­markt in Albergen zit volledig op slot

Freek Evers

Mijn Dorpsraad Albergen hield eerder een enquête om een beeld te krijgen van met name de woonwensen in het dorp. Het leverde de raad 260 reacties op. Volgens Jeannette Lansink en Freek Evers van de Albergse raad waren nagenoeg alle leeftijdsgroepen goed vertegenwoordigd. Alleen in de jongste groepen, jongeren tot en met 25 jaar, was de respons vrij klein. „Begrijpelijk, maar ook jammer”, vinden Lansink en Evers. „Want tegen de tijd dat nieuwe woningen worden opgeleverd, zijn we zo drie jaar verder. En juist dan hebben zij waarschijnlijk behoefte aan een eigen onderkomen.”

Op de bijeenkomst bij Morshuis komt Mijn Dorpsraad Albergen terug op de uitkomsten van het onderzoek. Daaruit kan de conclusie worden getrokken dat de noodzaak voor huizen voor starters aanwezig is. Evers: „Voor starters is nu niets te koop in Albergen. De woningmarkt in het dorp zit volledig op slot. Iedereen geeft wel aan het liefst zo lang mogelijk zelfstandig in Albergen te willen wonen.”

Almelo e.o.