Volledig scherm

Bieden op vat bier met tap in Langeveen

LANGEVEEN - Het is officieel geen onderdeel van de Volksfeesten Langeveen-Bruinehaar, maar de veiling die deze zondagmiddag wordt gehouden in de tent aan de Hardenbergerweg is toch een beetje de afsluiter van een geslaagde week. Uiteindelijk wordt er voor ongeveer 13.500 euro aan items geveild (aangevuld tot 14.000 door een plaatselijke ondernemer). Een mooi begin voor de 50.000 die vv Langeveen bijeen moet krijgen voor een kunstgrasveld.

"Eenmaal, andermaal, verkocht! Dui-zend-en-vijf-tig euro voor de prachtige Ford Ka!" Het is een van de topstukken van de veiling, die geleid wordt door de veilingmeesters Raymond Kienhuis, Thijs Oude Steenhof en voormalig grensrechter Coen Droste. Al wordt op het vat bier met bijbehorende tapinstallatie misschien nog wel het meest fanatiek geboden.

Aan de zijkant kijkt Jan Mensen, voorzitter van de plaatselijke voetbalvereniging, meer dan tevreden toe. "Moet je zien hoe geboden wordt. Wat een saamhorigheid. Vooraf zeiden we dat we blij zouden zijn met een bedrag tussen de 5.000 en 10.000 euro." Hij is blij met de komst van het kunstgrasveld. "Het grasveld dat we nu hebben, is gewoon erg slecht. Met het kunstgras kan vooral de jeugd straks altijd voetballen. Bovendien is het ook voor de levendigheid in het dorp erg belangrijk. De plaatselijke fysiotherapeut, de school: iedereen kan er gebruik van maken."

Volledig scherm
Volledig scherm
Volledig scherm
Een volle feesttent waar gisteravond als afsluiting van de volksfeesten de veiling werd gehouden. © Christian van der Meij
Volledig scherm
Volledig scherm
Volledig scherm
Volledig scherm

Almelo e.o.