Volledig scherm
Ank Bijleveld roept met name vrouwen op te solliciteren naar de functie van burgemeester van Tubbergen. © Emiel Muijderman

Bijleveld roept vrouwen op te solliciteren naar functie burgemeester Tubbergen

TUBBERGEN - De commissaris van de koning, Ank Bijleveld, riep maandagavond in de raadsvergadering nadrukkelijk vrouwen op te solliciteren naar de functie van burgemeester van Tubbergen. „Overijssel telt slechts vier vrouwelijke burgemeester en één waarnemend burgemeester”, zei Bijleveld. De vier fractievoorzitters gaven een toelichting op hun profielschets waaraan de nieuwe burgemeester moet voldoen.

Daarin werd onder meer genoemd: betrokkenheid, makkelijk benaderbaar, koers bewaken, netwerken, zichtbaar zijn in de samenleving en bestuurlijk lef tonen.
„Wij zijn op zoek naar een burgemeester die actief communiceert met inwoners, maatschappelijke organisaties en in zijn functioneren zichtbaar en betrokken is”, zei voorzitter Tonny Busscher van de vertrouwenscommissie voor de profielschets. „Ook moet hij of zij zowel binnen de raad en het college als tussen de raad en het college een leidende en verbindende rol vervullen.” Op het gebied van openbare orde en veiligheid verwacht Tubbergen een doortastend optreden waarbij de menselijke maat niet uit het oog wordt verloren.

Almelo e.o.