Volledig scherm
Uitbater Aloys Nijhuis van horecabedrijf Fraans Marie in Albergen (rechts) vult een cheque in voor de Samenloop voor Hoop Tubbergen. Links voorzitter Henny Oude Geerdink van de Samenloop voor Hoop Tubbergen. © Annina Romita

Bijna helft opbrengst Samenloop voor Hoop Tubbergen beschikbaar voor lokale initiatieven

TUBBERGEN - KWF Kankerbestrijding stelt als proef veertig procent van de opbrengst van de Samenloop voor Hoop in Tubbergen beschikbaar voor lokale initiatieven.

Een fors deel van de opbrengst van de Samenloop voor Hoop Tubbergen wordt gereserveerd voor lokale projecten die helpen kanker te voorkomen of waarmee (ex-)kankerpatiënten en hun naasten worden ondersteund.  

Veel geld

De Samenloop voor Hoop wordt gehouden op 21 en 22 september. Het is een 24-uurs wandelestafette, waarbij de deelnemers een route lopen door het centrum van Tubbergen. De opbrengst kan wel eens erg hoog worden, onder meer omdat alle beschikbare plekken bezet zijn. Er doen in Tubbergen 2.500 mensen mee, verdeeld over 125 teams.

Klachten

Met het lokaal besteden van gelden uit de Samenloop voor Hoop wil KWF Kankerbestrijding de maatschappelijke betrokkenheid te vergroten. De organisatie legt uit waarom dat belangrijk is: steeds meer mensen blijven leven na kanker. En vaak ondervinden zij nog lang na de behandeling klachten. Deze voormalige patiënten hebben volgens KWF veel baat bij een grote lokale verbondenheid en specifieke ondersteuning.

Haalbaarheid

Om in aanmerking te komen voor een financiële bijdrage, kunnen initiatiefnemers van lokale projecten in de gemeente Tubbergen zich aanmelden. Dat moet voor 25 augustus gebeuren via email: secretariaat.slvhgt@gmail.com. Het bestuur van de Samenloop voor Hoop Tubbergen helpt vervolgens mee om de aanvraag verder uit te werken. Een team experts van de Samenloop voor Hoop en KWF beoordelen de aanvraag, onder meer op kwaliteit en haalbaarheid. In de expertcommissie zitten (ex-)patiënten, expertvrijwilligers Samenloop en deskundigen preventie en kwaliteit van leven.

Publieksprijs

De uitgekozen projecten werven voor en tijdens de Samenloop voor Hoop Tubbergen zo veel mogelijk stemmen voor de publieksprijs. Het is tevens een kans om het project onder de aandacht te brengen van vrijwilligers, deelnemers en volgers. Daarbij helpt de organisatie van de Samenloop met het doen van de aanvraag, het presenteren van het project en het voeren van campagne.

Meer informatie op de website van de Samenloop voor Hoop.

Almelo e.o.