Volledig scherm
'Als de maïs hoog staat kun je er echt verdwalen', zegt Jacquelien Lenferink. © Lenneke Lingmont

Bijzonder feest bij de opening van jarig doolhof Fleringen

FLERINGEN - In 1916 kwam een groot deel van het landgoed Herinckhave onder de hamer. Zondagochtend gaat Jacquelien Lenferink (21) dit vieren met de buren bij de opening van de vernieuwde doolhof aan de Oldenzaalseweg. Tien jaar runt zij de doolhof nu.

Het initiatief kwam van één van haar broers die in het buitenland studeerde en daar van een schoolvriend hoorde over een doolhof in een maïsveld. "Onze ouders stimuleren ons vooral te ondernemen", vertelt Jacquelien. Samen met haar twee broers en haar zus begon ze met de aanleg van de doolhof op een terrein bijna zo groot als zes voetbalvelden. "Als de maïs hoog staat kun je er echt verdwalen. Want de maïs is kruislings gezaaid, waardoor je geen rechte lijnen krijgt. We adviseren altijd binnen de paden te blijven", zegt ze en lacht.

De uitkijktoren midden op het terrein is tegenwoordig van roestvrij staal en het nieuwe houten huis met kassa is nog maar net klaar. Verder speelgoed voor jonge bezoekers, een reeks groene traptrekkers en speeltoestellen, en eenvriezer met ijsjes. Dan de bloementuin waar bezoekers van de doolhof voor 3,50 euro naar hartenlust een bos mogen plukken. Op het terrein ligt ook weer een schat begraven. De Groot Twentsche Maïsdoolhof heeft toekomst en het is nog steeds de enige in Twente.

Volledig scherm
Tien jaar werkt Jacquelien Lenferink (links) elk seizoen aan de doolhof aan de Oldenzaalseweg. Zij krijgt hulp bij haar werk van Tess (midden) en Marlie Morsink Vollenbroek. © Lenneke Lingmont

Almelo e.o.