Volledig scherm
Nieuwe boeken halen uit de voormalige ijskiosk bij Tante Sien.

Boeken straks uit de ijskiosk bij Tante Sien Vasse

VASSE - In Vasse is het plan opgevat voor een soort mini-bibliotheekje in de voormalige ijskiosk bij horecabedrijf Tante Sien in het dorp. Daar zouden inwoners en toeristen gratis boeken en tijdschriften kunnen lenen, die ook door de mensen zelf worden aangeleverd en zo niet na een keer lezen bij het oud papier terechtkomen.

"Het huisje staat al enkele jaren leeg", zegt Erna Ensink die samen met onder meer Maria Weusink en Marieke Broekhuis aan het plan werkt. "Ik kreeg het idee met het huisje iets te doen waar iedereen van kan profiteren. Op vakantie zag ik een keer een plek waar mensen boeken achterlieten voor anderen. Dat zou ook een mooie functie voor de ijskiosk kunnen zijn, dacht ik", vertelt Ensink.

In een vergadering van de gemeente Tubbergen is het onderwerp deze week kort aan de orde geweest. De verschillende politieke partijen juichen dergelijke initiatieven van harte toe omdat deze de leefbaarheid van de dorpen ten goede komen. Bovendien kunnen toeristen ervan meeprofiteren.

Maar of het doorgaat is nog even de vraag omdat het huisje opgeknapt moet worden. "Het dak lijkt iets doorgezakt, vermoedelijk als gevolg van een lekkage", zegt Ensink. "Misschien dat we op de volgende burendag van onze wijk geld gaan inzamelen voor de opknapbeurt."

Almelo e.o.