Volledig scherm
Oude Lenferink heeft niet aan de overeenkomst voldaan, zegt het college dat met hem zou hebben afgesproken dat hij bomen zou herplanten. © Lars Smook

Boer krijgt boete als hij bomen niet herplant in Fleringen

TUBBERGEN - Het gemeentebestuur van Tubbergen wil een dwangsom opleggen aan J. Oude Lenferink in Fleringen, omdat hij bij zijn bedrijf aan de Oldenzaalseweg nog steeds geen bomen heeft herplant, hoewel dat wel was afgesproken.

Oude Lenferink kreeg zeven jaar geleden een vergunning van Tubbergen om een stal te bouwen voor vleesvarkens. Aan deze omgevingsvergunning verbond het college een herplantplicht omdat er bomen moesten worden gekapt. Oude Lenferink zou wanneer de bouw klaar is aan de afspraak in het zogeheten erfbeplantingsplan moeten voldoen, aldus het college in een toelichting op de dwangsom. Eén van de toezichthouders van de gemeente constateerde zes jaar geleden al dat niet aan de herplantplicht is voldaan.

Geen bezwaar
In een brief van 16 juni 2016 lieten B en W Oude Lenferink weten van plan te zijn hem een dwangsom op te leggen. Oude Lenferink diende daar geen bezwaar tegen in. Als de bomen er op 1 december dit jaar nog niet staan, krijgt hij een dwangsom van 1.500 euro.

Oude Lenferink wil geen commentaar geven.

Almelo e.o.