Volledig scherm
Gerrit en Thea Lansink van De Boderie in Albergen. © Carlo ter Ellen DTCT

Boerderijwinkel van De Boderie in Albergen is straks een woonhuis

ALBERGEN - Gerrit en Thea Lansink van De Boderie in Albergen schrappen een deel van de activiteiten van het bedrijf. De bed & breakfast blijft wel open. De boerderijwinkel wordt verbouwd tot woonhuis.

De jongste van de vier kinderen van Gerrit en Thea Lansink overwoog enige tijd om het bedrijf van zijn ouders over te nemen. „Daar zag hij uiteindelijk toch vanaf”, aldus Gerrit Lansink (58). „Onder meer door alle wet- en regelgeving waarmee je wordt geconfronteerd als ondernemer op het platteland. Het valt ook niet mee alle ballen in de lucht te houden.”

Verbouwing

Het echtpaar gaf te kennen in een onderhoud met alle kinderen, dat ze het rustiger aan wilden doen. Zo werd onder meer besloten te stoppen met de camping en de boerderijwinkel. Het winkelpand wordt met enige aanpassingen verbouwd tot woonhuis. Mogelijk gaat één van de kinderen van Gerrit en Thea Lansink in het huis wonen.  

Rood-voor-rood

De familie Lansink doet bij de verbouwing van de boerderijwinkel een beroep op de zogeheten rood-voor-rood regeling. Die regeling maakt het mogelijk om in ruil voor het slopen van landschap ontsierende bebouwing zoals vervallen schuren, een woning te bouwen. In dit geval wordt een bestaand pand - de boerderijwinkel - omgebouwd tot woonhuis.

Slopen

Op het perceel van de familie aan de Markgravenweg 5 worden nu twee kippenschuren van bij elkaar bijna 1500 vierkante meter en een kapschuur (148 vierkante meter) gesloopt. Een voormalige kippenschuur met vijf boerderijkamers blijft behouden als bed & breakfast, evenals een schuur voor opslag en een tuinschuur. 

De gemeente Tubbergen wil meewerken aan de plannen, wel moet de gemeenteraad formeel nog instemmen. 

Almelo e.o.