Volledig scherm
De showroom, de loods en het huis op de achtergrond maken plaats voor drie vrijstaande woningen op grote kavels. Tot voor kort was hier aan de Oldenzaalseweg in Tubbergen kringloopbedrijf De Beurs gevestigd. © Marcel Tettero

Bouw 'mooiste appartementencomplex Twente' in Tubbergen gaat toch niet door

TUBBERGEN - De bouw van ‘het mooiste appartementencomplex van Twente’ aan de Oldenzaalseweg in Tubbergen gaat misschien toch niet door. Koopman Vastgoed uit Tubbergen overweegt er nu drie vrijstaande woningen te gaan bouwen op de plek waar het kringsloopbedrijf De Beurs tot voor kort zat.

De stap is opmerkelijk omdat omwonenden tot aan de Raad van State protesteerden tegen de bouw van twee complexen met zes luxe appartementen. De bouw zou ‘vloeken’ met de vrijstaande woningen in de directe omgeving.

Volgens woordvoerder Boudewijn Koopman van Koopman Vastgoed bleek na overleg met de lokale makelaar dat er onvoldoende vraag is naar de appartementen. “De kandidaat-kopers wonen zelf ook in een grote woningen en die zijn moeilijk te verkopen”, zegt Koopman. “Er is momenteel wel veel vraag naar twee-onder-eenkappers. Maar de vraag naar appartementen van tussen de vier en zes ton stagneert.”

Een meerderheid van de Tubbergse gemeenteraad stemde twee jaar geleden in met het plan er twee gebouwen in drie bouwlagen met in totaal twaalf appartementen voor 55-plussers te bouwen. Dit zou een investering zijn van zo’n vijf miljoen euro.

Almelo e.o.