Volledig scherm
Beachvolleybal

Bramer wil CDA Tubbergen over streep trekken voor beachsportveld in Albergen

ALBERGEN - Eddy Bramer van sportvereniging De Tukkers wil het CDA volgende week uitleggen waarom de gemeente Tubbergen meer moet bijdragen aan de aanleg van een multifunctioneel beachsportveld dan het college nu voorstelt.

Volgens Bramer is er sprake van een misverstand. Burgemeester Mervyn Stegers van Tubbergen liet in een commissievergadering weten te rekenen op een forse eigen inbreng van de inwoners van Albergen. „Maar dat gebeurt al”, zegt Bramer die wordt gesteund door Gemeentebelangen/VVD. „Ons standpunt is helaas niet goed voor het voetlicht gekomen. We hebben een groot draagvlak in Albergen. De leden van allerlei verenigingen steken flink de handen uit de mouwen.”

De aanleg van een beachsportveld is een wens van zeker acht verenigingen in Albergen. Het college besloot onlangs 15.000 euro bij te dragen, waardoor er nog een gat in de begroting is van zo’n 17.000 euro. Voor de aanleg van het sportveld is zo’n 60.000 euro nodig. Gerard Koopman van Gemeentebelangen/VVD bespreekt dinsdagavond in zijn fractie het standpunt van zijn partij rond de gewenste aanleg van het beachsportveld. Hij zegt dat zijn partij teleurgesteld is dat zij het collegevoorstel voor het sportveld uit de media heeft moeten vernemen. „We wisten nog van niets. Dat is toch vreemd.”

Handbal- en voetbalclub De Tukkers, volleybalvereniging Albergen, De Bokk’n Hörnkes, werkgroep Mijn Dorp Albergen 2030 en de Stichting Volksfeesten willen het sportveld samen realiseren. De dorpsraad, basisschool Kadoes en het bestuur van de Multi Functionele Accommodatie staan achter het voorstel van de verenigingen uit Albergen.

Almelo e.o.