Volledig scherm
Brandstichting bij het sekshuisje van Jos Wolthuis in Reutum. © Jos Wolthuis

Brandstichting bij omstreden sekshut in Reutum: ‘Dit gaat echt te ver’

REUTUM - Onbekenden hebben geprobeerd om het sekshuisje op recreatiepark Noordikhoeve in Reutum in brand te steken. Eigenaar Jos Wolthuis ontdekte vrijdagochtend een flinke brandplek op de toegangsdeur en het kozijn. „De politie doet op dit moment onderzoek.”

Wolthuis (62) veranderde een van zijn drie bungalows op Noordikhoeve onlangs in een ‘erotisch recreatieverblijf’, bedoeld voor seksspelletjes die thuis om wat voor reden dan ook niet kunnen. Het was zijn manier om andere huiseigenaren op het park te plagen, vertelde hij in deze krant. Zij maakten immers melding van de Poolse seizoenarbeiders die hij er illegaal huisvestte. Die moeten er nu uit en dat kost hem 1200 euro per maand.

Aanmaakblokje

Volledig scherm
Jos Wolthuis uit Saasveld transformeerde een vakantiehuisje in Reutum in een plek voor ‘erotische recreatie’, uit boosheid omdat hij niet langer Poolse arbeiders in het huisje mocht laten wonen. © Reinier van Willigen

Nadat de Saasvelder in deze krant zijn verhaal deed waren er meerdere incidenten bij het huisje in Reutum. Zo werd een spandoek met de tekst ‘Erotisch Recreëren’ gestolen. Dat is inmiddels weer teruggebracht.

Maar vrijdagochtend bleek er ook sprake van brandstichting. „Mijn vrouw zag ineens een flinke brandplek bij de deur. We hebben de politie gebeld en die is de boel aan het bekijken", zegt Wolthuis vanaf het park. „De agent zei dat er vermoedelijk een aanmaakblokje is neergelegd en aangestoken. Mogelijk komt de technische recherche nog verder onderzoek doen.” 

Wie o wie?

Wolthuis heeft aangifte gedaan van brandstichting. Maar wie het vuur heeft aangestoken, weet hij niet. „Natuurlijk is de vereniging van eigenaren op het park gefrustreerd door wat er allemaal gaande is, maar ik ga geen mensen beschuldigen zonder te weten wat er is gebeurd.”

De eigenaar van de sekshut laat zich door de brandstichting niet uit het veld slaan. „Ik laat me niet onder druk zetten. Door niemand niet. Ondanks dat dit echt te ver gaat. Naast de deur zit de meterkast, moet je nagaan wat er had kunnen gebeuren... Ik denk dat de schade in de duizenden euro's loopt, want we moeten een deur en een kozijn vervangen.”

Bekijk hieronder de reportage de we onlangs maakten bij de ‘sekshut’ van Jos in Reutum.

Almelo e.o.